Happy Thanksgiving

Happy Thanksgiving – taknemmelige tanker og taksigelser

Den fjerde torsdag i november fejrer amerikanerne Thanksgiving. Hvorfor gør de egentlig det?

Det hele begynder med nybyggerne i 1800-tallet, og specielt én kvinde har stor betydning for dagen. Nemlig den amerikanske journalist Sarah Hall.

Taknemmelighed for de gode ting i livet
Det oprindelige budskab for Thanksgiving er at takke de højere magter for en god høst og for de gode og nære ting i livet.

Sarah Hall udbredte fænomenet Thanksgivning til hele Amerika, og var årsag til, at præsident Abraham Lincoln i 1863 erklærede Thanksgiving for en amerikansk nationaldag.

Fejringen og udbredelsen af Thanksgiving blev et livslangt kald for Sarah Hall og hendes vision om, at fejringen skulle forene amerikanerne med fælles mål og værdier og stå som en samlet nation. Værdier præget af fromhed, hårdt arbejde og det landlige liv, mente Sarah Hall var grundlaget for et godt samfund.

Bæredygtige visioner og værdier er vigtige
En smuk vision som alle nationer og lande i verden bør lade sig inspirere af i sin oprindelige form og genfinde bæredygtige visioner og værdier for eget land og globalt.

Lad denne fjerde torsdag i november blive en dag fyldt med positive tanker, taknemmelighed og taksigelser for de nære og gode ting i livet.

Og lad disse taknemmelige, positive tanker, taksigelser og refleksioner over egne visioner og værdier fylde mere i vores liv i fremtiden. Både lokalt og globalt.

Med ønsket om en dejlig dag fyldt med taknemmelighed for det gode, der allerede er.

I USA står menuen på kalkun – vi har valgt en økologisk kylling med Rosmarin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *